Lekker naar buiten

De omgeving van Eindhoven is een paradijs voor liefhebbers van fietsen, wandelen en lekker buiten zijn. Vanuit de Brabantse Natuurpoorten of een van de andere toegangspoorten verken je makkelijk de natuur en de omgeving. Stap op je fiets en volg de uitgestrekte fietspaden die je leiden door groene bossen, langs kabbelende beekjes en langs schilderachtige boerderijen. Voor wandelaars zijn er talloze wandelroutes die je meenemen naar betoverende bossen, uitgestrekte heidevelden en idyllische vennen. De frisse buitenlucht op je gezicht terwijl je omringd bent door de natuurlijke schoonheid van Brabant. Dus laat je zorgen achter, trek je wandelschoenen aan en ontdek de natuur van regio Eindhoven.

Brabantse Natuurpoorten

Herkenbaar aan de vier meter hoge sleutel zijn ze hét startpunt voor een bezoek aan een Brabants Natuurgebied. De Brabantse Natuurpoorten zijn gelegen aan knooppuntenroutes voor fietsers, wandelaars, ruiters en mountainbikers. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid, informatie over de natuur en de routes en er is een horecagelegenheid (in de buurt).

De Achelse Kluis - Startpunt voor een fijne wandel- of fietstocht

Nieuw bezoekerscentrum

Begin met een kijkje in het nieuwe toeristische onthaal- en bezoekerscentrum in het poortgebouw van de Achelse Kluis en laat je inspireren door alle informatie over De Kluis en haar omgeving. In de abdij kun je genieten van een huisgebrouwen abdijbier op het terras of een smakelijk streekgerecht in het restaurant. En welke kant je daarna ook oploopt of -fietst, je kunt altijd genieten van mooie vergezichten, het gevarieerde landschap en de stilte in het Leenderbos, de Groote Heide of de Beverbeekse Heide.

 

Bekijk De Achelse Kluis

Overige toegangspoorten

Mooie locaties met toegang naar de natuur in de buurt van Eindhoven