Wandeltips in regio Eindhoven

Ontdek de mooie wandelroutes rond Eindhoven en geniet van de natuurlijke schoonheid, met de handige wandelknooppunten als je gids. Met wandeltochten door bossen, landschappen, dorpen en steden is dit gebied perfect voor wandelaars. Verken de natuurlijke schoonheid van de Strabrechtse Heide met zijn paarsgekleurde heidevelden en volg de slingerende paden langs de schilderachtige Dommel, allemaal gemakkelijk bereikbaar via het wandelknooppuntennetwerk. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling in een park of een meer uitdagende wandeltocht, regio Eindhoven biedt diverse (thema)wandelroutes. Trek je wandelschoenen aan en verken de omgeving rondom Eindhoven.

Wandelroutes uitgelicht - Themaroutes rondom Eindhoven

Tot rust komen op de Cartierheide

In de Kempen vind je natuurgebied de Cartierheide, ten zuidwesten van Eersel. Hier maak je een rustige natuurwandeling door bos, langs heide en grote wateren. Vroeger zetten schaapsherders en keuterboeren hier de toon. Over de zandpaden liepen marskramers met hun manden met koopwaar op de rug. Het is een gebied vol geschiedenis, waar Napoleon zijn sporen naliet. Wist je dat de bossen het terrein van smokkelaars vormden? 

Bekijk de wandelroute

Wandelen over een kasteeldomein

Verken het prachtige kasteeldomein Haageind in Deurne met de themawandeling "Van Kasteelheer tot Molenaar". Laat je verrassen door de twee indrukwekkende kastelen, de bijbehorende bijgebouwen, de weelderige tuinen en parken, de gezellige dierenweide en het park in Engelse stijl. Ontdek de groene omgeving, bewonder de monumenten en geniet van de bijzondere locaties die Deurne te bieden heeft. Ga je mee op ontdekkingstocht?

Bekijk de wandelroute

Wandelagenda - Deze wandelactiviteiten vind je vast ook leuk