Wandeltips in regio Eindhoven

Verken de prachtige wandelpaden in de omgeving van Eindhoven en geniet van de natuurlijke schoonheid om je heen. Met uitgestrekte bossen, mooie landschappen en charmante dorpjes en uitdagende steden is dit gebied een paradijs voor wandelliefhebbers. Ontdek de Strabrechtse Heide met zijn paarse heidevelden en volg de kronkelende paden langs de schilderachtige Dommel. Geniet van de rust in de Kempen op de Cartierheide of ontdek natuurgebied de Stippelberg terwijl je luistert naar fluitende vogels en het ruisen van de bladeren. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling of een meer uitdagende wandeltocht, regio Eindhoven biedt diverse (thema)wandelroutes. Trek je wandelschoenen aan en verken de omgeving rondom Eindhoven.

Wandelroutes uitgelicht - Themaroutes rondom Eindhoven

Tot rust komen op de Cartierheide

In de Kempen vind je natuurgebied de Cartierheide, ten zuidwesten van Eersel. Het is een rustige wandelroute door bos, langs heide en grote wateren. Vroeger zetten schaapsherders en keuterboeren hier de toon. Over de zandpaden liepen marskramers met hun manden met koopwaar op de rug. Het is een gebied vol geschiedenis, waar Napoleon zijn sporen naliet. Wist je dat de bossen het terrein van smokkelaars vormden? 

Bekijk de wandelroute

Wandelen over een kasteeldomein

Verken het prachtige kasteeldomein Haageind in Deurne met de themawandeling "Van Kasteelheer tot Molenaar". Laat je verrassen door de twee indrukwekkende kastelen, de bijbehorende bijgebouwen, de weelderige tuinen en parken, de gezellige dierenweide en het park in Engelse stijl. Ontdek de groene omgeving, bewonder de monumenten en geniet van de bijzondere locaties die Deurne te bieden heeft. Ga je mee op ontdekkingstocht?

Bekijk de wandelroute

Evenementen in de regio - Deze wandelactiviteiten vind je vast ook leuk