Kies voor volop adrenaline!

Voor avonturiers is er genoeg te doen in regio Eindhoven! Spannende en stoere outdoor activiteiten in de omgeving van Eindhoven die je uitdagen. Of je nu een adrenalinejunkie bent of gewoon op zoek bent naar een leuke buitenactiviteit, de omgeving van Eindhoven heeft voor ieder wat wils. Van klimmen, abseilen, skateboarden en BMX'en tot wandelen, mountainbiken en kajakken. En wat denk je van street art tours en innovatieve musea? In Eindhoven en Helmond kun je muurschilderingen en kunstinstallaties op straat bewonderen. Als je liever het water opgaat, dan is kanoën op de Dommel een aanrader. Waar kom jij buiten spelen? 

Kunst op straat - Duik in de kleurrijke straten van Helmond

Street art route Helmond

In Helmond ontdek je ware kunst direct op straat. De levendige straten van Helmond inspireren met prachtige muurschilderingen. Start de route op een punt waar jij wilt en laat je verassen door het werk van getalenteerde kunstenaars zoals Studio Giftig, De Strakke Hand en anderen. De drie kilometer lange Street Art-route leidt je langs de meest fascinerende kunstwerken, waar elke mural een uniek verhaal vertelt dat geïnspireerd is door de rijke geschiedenis van Helmond. Om je route nog levendiger te maken, is het een aanrader om een kunstroute of gedichtenwandeling toe te voegen aan je tocht. En natuurlijk mag een hapje en drankje in de gezellige binnenstad ook niet ontbreken. Laat je verrassen en beleef Helmond op een unieke manier! 

 

Bekijk de route
Meisje voor mural op bibliotheekmuur street art in helmond Canal of Cult - Street Art Route Helmond Mural van Street Art Route Helmond

Evenementen rondom Eindhoven - Deze activiteiten vind je misschien ook leuk

Ga voor de unieke Urban beleving: Skatepark Area51 in Eindhoven - Een ervaring van skaten, BMX'en en urban cultuur

Eindhoven's Urban Playground

Als je de echte urban vibes wilt beleven, mag een bezoekje aan Area51 skatepark, gevestigd op Strijp-S in Eindhoven, niet ontbreken! Dit indrukwekkende indoor skatepark beslaat maar liefst 2800 vierkante meter en is daarmee het grootste van Nederland. In deze skatehal komen skaters, BMX’ers, stuntsteppers en inlineskaters samen om over schansen, ramps, hekken en andere obstakels te rijden. Een wahalla voor de urban sportscene dus. Het maak niet uit of je nu een beginner bent of traint voor een skatewedstrijd, je bent hier van harte welkom. Area51 verwelkomt iedereen. Dus wandel gewoon binnen en daag jezelf uit met nieuwe stunts of aanschouw de kunsten vanaf de uitgestrekte balustrade. Bestel een drankje aan de bar en laat je ogen uitkijken, want hier komt de urban culture echt tot leven! 

Bezoek Area 51 in Eindhoven
Area51 in Eindhoven